لیست سخنرانی های بین المللی و کارگاههای آموزشی برگزارشده ( دانشکده علوم)
ردیف
نام دوره/کارگاه/کنفرانس
نام استاد یا سخنران
نام دانشگاه و کشور استاد مدعو یا همکار
روز
ماه
سال
Modern Analytical Methods in Material and Geo Sciences
سخنرانی علمی بین المللی:
Area dea Estadistica e Investigacion Operativa
Jaume I University, Spain
Concordia University
لیست سخنرانی های بین المللی و کارگاههای آموزشی برگزار شده (دانشکده کشاورزی)
University of Adelaide, Australia
Wageningen University, Netherlands
لیست سخنرانی های بین المللی و کارگاههای آموزشی برگزار شده (دانشکده فنی مهندسی)
Cornell University, USA
سخنرانی های بین المللی و کارگاههای آموزشی برگزار شده (دانشکده علوم انسانی)
سخنرانی های علمی و کارگاه های آموزشی برگزارشده اخیر
عنوان: چالش های هوش مصنوعی در شبکه هوشمند برق ( Smart Grid )
سخنران: Dr. Sasan Maleki
University of Southampton, England
زمان برگزاری: 95/02/15
عنوان: ظرفیت های همکاریهای علمی دانشگاه زنجان با مراکزعلمی و تحقیقاتی کشورهای حوزه بالتیک
سخنران: Dr. Hamed Alavi
Tallinn University, Estonia
زمان برگزاری: 95/01/30
(Title: Methodologies for Studying and Stabilizing of Unstable Slopes (In Loose Soil and Rock Mass Media
عنوان: روش مطالعه و تثبیت شیب های ناپایدار (محیط های سنگی- زمین های سست)
سخنران: Dr. Pierre Plotto
IMSRN, France
زمان برگزاری: 94/12/03
سخنرانی علمی با عنوان " روش مطالعه و تثبیت شیب های ناپایدار (محیط های سنگی-زمین های سست)" توسط آقای دکتر پییر پلوتو Pierre Plotto بعنوان رئیس شرکت IMSRN از کشور فرانسه بعد از ظهر روز دوشنبه 3 اسفند ماه به دعوت گروه مهندسی معدن و با همکاری بخش روابط بین الملل دانشگاه زنجان برگزار گردید.
در شروع این جلسه دکتر رفیعی به عنوان مدیر گروه مهندسی معدن ضمن معرفی آقای دکتر پلوتو و شرکت IMSRN، به اهمیت ارتباطات بین المللی، علی الخصوص در راستای کسب تجربه در کنار کارهای علمی اشاره نمود. همچنین در مورد هدف حضور این شرکت فرانسوی در دانشگاه زنجان که بیشتر جنبه تحقیقی و توسعه ای با همکاری اساتید و دانشجویان دانشگاه می باشد اشاره نمود.
در ادامه آقای دکتر پلوتو سخنرانی خود را آغاز نمودن که بیشتر در مورد تجربیات و راه حل های عملی پیشنهاد شده توسط این شرکت برای موارد متفاوت از مخاطرات ایجاد شده در محیط شیب های خاکی یا سنگی ناپایدار بود. سخنرانی با مثال های متعدد از لغزش های حجیم پیش آمده در اقصی نقاط دنیا شروع و در تک تک موارد دلایل اصلی حادث شدن این وقایع توضیح داده شد. ایشان روشهای نوین اندازه گیری و مانیتورینگ شیب های ناپایدار را توضیح دادن و همچنین به نقش اساسی و تعیین کننده تجربه در کنار استفاده از تکنیک های نوین اشاره کردند. ضمنا در مورد روشهای جدید در بحث پایدارسازی شیب ها و استفاده از نرم افزارهای علمی برای محاسبات مربوطه نیز بحث شد. در نهایت ایشان به سوالات اساتید و دانشجویان حاضر در سالن پاسخگو بودند.
عنوان سخنرانی: تکامل گوه برافزایشی، فرایندهای سطحی و ساختارهای عمیق در حوضه پیشخشکی زاگرس
سخنران: دکتر مرتضی پیروز، دانشگاه Caltech آمریکا
زمان: 94/11/27
حوضه رسوبی زاگرس (بخشی از اقیانوس تتیس جوان) در زمان مزوزوییک گسترش داشته است. این اقیانوس، صفحه عربی و صفحه ایران مرکزی را از همدیگر مجزا مینموده است. با بسته شدن اقیانوس تتیس جوان رسوبات تهنشست یافته در آن چینخورده و ضمن خروج از آب رشته کوه زاگرس را ایجاد نموده است. حوضه رسوبی زاگرس با توجه به منابع عظیم هیدروکربنی (نفت و گاز) و همچنین از منظر تاریخچه تکوین زمینشناسی ایران از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. یکی از محققینی که مطالعات گستردهای بر روی حوضه رسوبی زاگرس انجام داده است آقای دکتر مرتضی پیروز از محققین برجسته دانشگاه Caltech آمریکا میباشد. فلذا، به منظور تبادل نظر علاقمندان به زمینشناسی ایران و بهره گرفتن از تجارب یکدیگر، از آقای دکتر پیروز دعوت گردید تا نتایج بخشی از تحقیقات خود را در قالب یک سخنرانی علمی با عنوان:
"تکامل گوه برافزایشی، فرایندهای سطحی و ساختارهای عمیق در حوضه پیشخشکی زاگرس"
"Wedge evolution, surface processes and deep-seated structures in the Zagros Foreland Basin"
ارایه نمایند. سخنرانی مذکور در تاریخ 27/11/94 در سالن سمینار دانشکده علوم با حضور اساتید و دانشجویان دانشگاه زنجان و دانشگاه علوم پایه زنجان برگزار گردید.
Title: An Introduction to New Animal Biosystematics Methods
عنوان: دوره پژوهشی آشنایی با روش های جدید بیوسیستماتیک جانوری (نظری و عملی)
سخنران: Prof. Ersen Aydın Yağmur, Celal Bayar University, Manisa, Turkey
زمان برگزاری: 14 و 15 بهمن ماه 1394
گزارش دوره پژوهشی گروه زیست شناسی دانشکده علوم
کارگاه دوره پژوهشی تحت عنوان "آشنائی باروش های نوین بیوسیستماتیک جانوری" توسط پروفسورErsen Aydın Yağmur عضو هیأت علمی دانشگاه Celal Bayar University کشورترکیه،به دعوت آقای دکترمحمدمرادی عضوهیأت علمی گروه زیست شناسی درآزمایشگاه بیوسیستماتیک جانوری دانشکده علوم، درمورخ 15-14 بهمن ماه به مدت دوروزبصورت نظری ودرتاریخ 18 بهمن ماه بصورت عملی باحضور16 نفرازدانشجویان کارشناسی ارشد بیوسیستماتیک جانوری وتعدادی ازدانشجویان کارشناسی برگزاررگردید. دراین دوره ابتداآقای دکترمرادی، استاد محترم مدعورابه دانشجویان معرفی نموده واهداف دوره رابه دانشجویان بازگوکردند.سپس آقای دکتریاغمورکلیاتی درموردبندپائیان وشاخص های تشخیص آن هارادرحد راسته، خانواده ،جنس وگونه را باروش های جدید بیوسیستماتیکی بیان کردند. دراین دوره پژوهشی استادمحترم مدعوکلید شناسائی سه خانواده ازعقرب های ایران ،40 خانواده ازعنکبوتیان ایران وهمچنین چندین خانواده ازدیگربندپائیان موجوددرایران راباشکل های مستندمعرفی نمودند. علاوه برآن آقای دکتریاغمور پنج روش جدید دربیوسیستماتیک بی مهرگان رابصورت نظری وعملی به شرح زیر به دانشجویان آموزش دادند:
1- آشنائی باروش های جدید، درمطالعات مرفولوژیکی بی مهرگان
2- آشنائی باروش های جدید، درمطالعات مرفومتری بی مهرگان
3- آشنائی باروش های جدید، درمطالعات کاریولوژیکی بی مهرگان
4- آشنائی باروش های جدید، درمطالعات آنالیزDNA واستفاده آن درتهیه درخت فیلوژنتیکی
5- آشنائی باروش های جدید، درمطالعات آنالیزmDNA واستفاده آن درتهیه درخت فیلوژنتیکی
همچنین دراین دوره پژوهشی تاکسون های موجوددرآزمایشگاه که دراجرای پایان نامه های دوره کارشناسی ارشد بیوسیستماتیک جانوری توسط دانشجویان جمع آوری شده بودنددرحدجنس وگونه بصورت عملی موردشناسائی قرارگرفتند. درپایان این دوره پژوهشی مطالب ارائه شده توسط آقای دکترمرادی جمع بندی شده وبه صورت یک جزوه درسی دراختیاردانشجویان قرارگرفت. سرانجام هدیه تهیه شده ازطرف مدیریت محترم حوزه پژوهشی به لحاذ قدردانی اززحمات استادمحترم مدعوجناب آقای دکتریاغمور توسط جناب آقای دکترعباسی معاونت محترم پژوهشی دانشکده علوم به ایشان اهداشد. همچنین گواهی شرکت دردوره پژوهشی که ازطرف مدیریت محترم روابط بین الملل دانشگاه تهیه شده بود توسط آقای دکترمرادی به دانشجویان ارائه گردید.
عنوان سخنرانی:
Optimization of Capillary Electrophoresis with Imaging Detection for Estimation of Diffusion Coefficients
سخنران: خانم دکتر عاطفه السادات زرابادی
University of Waterloo, Canada
زمان سخنرانی: 7 دی ماه 1394
Title: Designing and Developing of Big Softwares
عنوان سخنرانی: طراحی و توسعه نرم افزار ها در مقیاس بزرگ
سخنران: Christian Stillhard
فارق التحصیل دانشگاه فنی EPFL سوییس و مدیر ارشد فناوری شرکت Incentage سوییس
زمان سخنرانی: چهارشنبه 4 اذرماه 1394
دانشگاه زنجان و گروه کامپیوتر در روز چهارشنبه چهارم آذر میزبان سخنرانی از کشور سوییس بود.آقای مهندس کریستین اشتیل هارد فارق التحصیل دانشگاه فنی EPFL سوییس و مدیر ارشد فناوری شرکت Incentage سوییس می باشند که توسط دکتر حسین محمدی از اساتید هیئت علمی گروه کامپیوتر به دانشگاه دعوت شده بودند و موضوع سخنرانی و بحث، طراحی و توسعه نرم افزار ها در مقیاس بزرگ بود که آقای اشتیل هارد به بیان تجربیات و دانسته های خود در این زمینه در مارکت جهانی پرداخت. از چهره های شاخص حاضر در مراسم می توان به جناب آقای دکتر محسن افشارچی رییس اسبق دانشگاه، جناب آقای دکتر علی آذرپیوند رییس انفورماتیک دانشگاه و جناب آقای دکتر حسین محمدی که هر سه از اساتید برجسته گروه کامپیوتر و دانشگاه هستند می توان اشاره کرد. هم چنین اغلب حضار از دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد رشته کامپیوتر بودند. این مراسم که توسط انجمن علمی کامپیوتر دانشگاه زنجان ترتیب داده شده بود، با خوش آمدگویی دبیر انجمن علمی به حضار و میهمانان و سپس دعوت از دکتر حسین محمدی برای ارائه توضیحات مقدماتی آغاز شد که ایشان پس از تشکر از آقای اشتیل هارد و معرفی مختصر تحصیلات و سوابق ایشان و بیان تجربیات همکاری های مشترک، از ایشان برای آغاز سخنرانی دعوت کردند. ایشان در ابتدا با توضیح نحوه تاسیس و اداره شرکت خود(شرکت Incentage) و توضیح سیاست ها و چشم انداز های آن به عنوان نمونه، به بیان نحوه مدیریت و هدف گذاری اصولی برای یک شرکت پرداخت. در بخش بعدی به بیان انواع روش های توسعه نرم افزار ها و ویژگی ها و المان های هر یک پرداخت. روش های توسعه نرم افزار ها به طور کلی به دو دسته تقسیم می شوند:
بخش بعدی سخنرانی در رابطه با چالش های موجود در زمینه توسعه نرم افزار ها بود. یکی از این چالش ها عدم تطابق برخی نیاز های مشتری با مشخصات و ویژگی های محصول است.که برای حل این مشکل روش هایی با ذکر مثال های عملی ارائه و مطرح شد. یکی دیگر از چالش ها سازگاری با نسخه های قبلی می باشد که راجع به آن نیز بحث و راه حل هایی ارائه شد. پس از انتهای بخش سخنرانی، بخش پرسش و پاسخ آغاز شد که دانشجویان حاضر سوال هایی مطرح کرده و آقای اشتیل هارد پاسخ ایشان را دادند که فضای صمیمی و تعامل مناسبی بین دانشجویان و سخنران ایجاد شد که در این میان آقای دکتر افشارچی نیز سوالی را مطرح کردند. در انتها با تشکر دکتر حسین محمدی از حضور ایشان در دانشگاه مراسم را خاتمه یافت. دانشجویان پس از پایان مراسم به صورت شخصی با ایشان به صحبت پرداخته و سوال هایی مطرح کرده و با ایشان خوش و بش می کردند.
عنوان سخنرانی: نشست آشنایی با شرایط اخذ پذیرش و ادامه تحصیل در اروپا
سخنران: دکتر حسن طغرانگار
تاریخ برگزاری: 94/9/2
Title: Language Curriculum Design and Socialisation
عنوان سخنرانی: تهیه و تدوین مطالب درسی در ارتباط با فرایند جمع گرایی
سخنران: Professor Peter Michan, The University of Adelaide, Australia
تاریخ سخنرانی: 1394/9/1
ساعت 10 حضور اساتید و دانشجویان
ساعت 10:10 تلاوت قرآن به همراه ترجمه انگلیسی آن
ساعت 10:20 شروع سخنرانی توسط پروفسور پیتر میکان
ساعت 11:20 پرسش و پاسخ دانشجویان و اساتید با پروفسور میکان
ساعت 12 اتمام جلسه
ساعت 12 الی 12:15 گپ و گفت صمیمانه پروفسور و دانشجویان و گرفتن عکس سلفی
موضوع کلی سخنرانی ایشان در ارتباط با شناخت انواع و ویژگی های متون مختلف در ارتباط با کاربردهای عملی زبان بود و تاثیر مصادیق عینی زبان در ارتباط با تهیه و تدوین مطالب درسی جهت ارائه برای دوره های آموزشی زبان مورد بررسی قرار گرفت. محور کلی حاکم بر مبحث، فرآیند اجتماعی شدن (Socialisation) و نقش این فرآیند در کارکردهای عینی زبان بود.
International Conference on Global Sustainability and Local Foods
American University of Rome, Italy, October 1-2, 2015
سخنرانی بازگشت از کنفرانس بین المللی، دکتر اسماعیل کرمی دهکردی، دانشیار گروه ترویج، ارتباطات و تو سعه روستایی
تاریخ سخنرانی: 12 ابان 94
Title: Effects of the Persian Gulf War on the Environmental Health and Congenital Anomalies
عنوان سخنرانی: تآثیر جنگ های خلیج فارس بر سلامت محیط زیست و ناهنجاریهای مادرزادی
سخنران: دکتر مژگان ثوابی اصفهانی از دانشگاه میشیگان امریکا
تاریخ سخنرانی: 10 ابان 94
خلاصه ای از سخنرانی خانم دکتر صوابی در دانشگاه زنجان
خانم دکتر مژگان صوابی برنده جایزه راشل کارسون 2015 است که هر دو سال یکبار از طرف اتحادیه اروپا به محققانی که در زمینه محیط زیست بیشترین تلاش و فعالیت علمی را داشتند؛ داده می شود. در دو سال گذشته، ایشان بیش از 30 مقاله علمی معتبر به چاپ رسانده است و در سال 2009 کتاب خود با عنوان " آلودگی ها و آسیب های تولید مثلی: آلاینده های کشندهی سلولی و عامل آسیب های تولید مثلی در ماهیان و پستانداران" را به چاپ رسانده است. در حال حاضر به عنوان متخصص سم شناسی محیط زیست در دانشگاه میشیگان امریکا مشغول فعالیت است. ایشان بیان کردند که جنگها در خاورمیانه و اثرات انها بر ساکنان این منطقه از مهمترین مسائل روز محیط زیست و بهداشت عمومی است و چندین مقاله، گزارش، سخنرانی درمورد اثار این جنگها بر مردم عراق در سال های اخیر داشته است. ایشان با بررسی و مطالعه نرخ افزایش ناهنجاری های زمان تولد و آسیب های عصبی در سه شهر مهم عراق شامل بصره، فلوجه و هویجه، اثبات کرده است که بسیاری از این بیماری ها با جنگها ارتباط مستقیمی دارد.ایشان عمیقا اعتقاد دارد که دولت ایالات متحده امریکا و همدستانش مسئول وجود چنین مشکلاتی برای مردم عراق و افغانستان می باشد و ما باید به این مردم و محیط زیستشان که بسیار الوده است، کمک کنیم. از انجای که فاصله ایران با عراق و افغانستان بسیار کم است (با بصره کمتر از 20 کیلومتر فاصله است.)، این موضوع می تواند براحتی باعث بروز بیماریهای مشابه در ایران و هموطنان ایرانی نیز باشد. دکتر صوابی اصفهانی می گوید : " امریکا اخیرا شروع به پاکسازی کشورهایی کرده است که قبلا حملات شدیدی به انها داشت، برای مثال ویتنام." تانک های امریکایی که به شدت غنی از اورانیوم فرسوده به عنوان یکی از مهمترین الایندهای زیست محیطی در مناطق جنگزده توسط امریکا است؛ که از این تانکها در ویتنام و عراق و افغانستان و ... بسیار زیاد وجود دارد. دی اکسین، آلاینده دیگری است که سالها در طبیعت باقی می ماند و اثرات سرطانزایی بسیار عجیبی دارد؛ ضمن انکه موجب بروز بیماریهای ناهنجاریهای زمان تولد می شود. نفوذ و ماندگاری این ماده در ویتنام بیش از 40 سال بوده است." او می گوید :" به طور مشخص دولت امریکا باید مسئولیت این فجایع را پس از جنگ پذیرا باشد. مسلما در عراق، پاکسازی محیط از تانک های از کار افتاده، جلوگیری از سوزاانیدن چاله های ضایعات و کاهش تماس مردمی با این مواد می تواند کمک موثری به کاهش بیماری های ناقص الخلقه و افزایش سلامت عمومی باشد." ایشان تاکید دارند با کمک همگان بتوانیم محیط آلوده ی عراق را تمیز کرد و جان میلیون ها نفر را از درد و آوارگی نجات داد. گروه علوم محیط زیست، دانشکده علوم، دانشگاه زنجان (10/08/1394)
به منظور ارائه خدمات بهتر، هرگونه پیشنهاد و انتقاد سازنده خود را با ما در میان بگذارید