بروزرسانی: 5-3-1398
طرح های پژوهشی مشترک

طرح های پژوهشی مشترک شاخص سال 1398-1397

عنوان: تصویب طرح پژوهش بین المللی مشترک استاد دانشگاه زنجان در برنامه جاده ابریشم با کشور چین
 
 
پیرو رایزنی ها و تعاملات بین المللی صورت گرفته دانشگاه زنجان با آکادمی علوم چین در طی سه سال اخیر، و برپایه آخرین نتایج داوری پژوهش های بین المللی کشور ایران با کشور چین در سال 1397، دکتر ابراهیم فولادوند دانشیار گروه فیزیک دانشگاه زنجان توانست طرح خود را با همکاری موسسه مهندسی برق، آکادمی علوم چین با عنوان زیر تصویب نماید.
Design, construction, and installation of two solar furnaces in China and Iran
 
در این طرح مشترک قرار است دو کوره خورشیدی با توان های گرمایی بیست کیلو وات (در چین) و پنج کیلووات (در ایران) ساخته شوند. کوره خورشیدی یک دیش شلجمی بزرگ است و میتواند نور تابیده شده روی خود را در ناحیه کانونی متمرکز کند. چند آیینه تخت ردیاب خورشید (هلیو استت) نور را همسو با محور دیش روی آن باز میتابانند. گرمای تابشی با شدت بالای متمرکز شده در کانون میتواند کاربرد های زیادی از جمله تولید هیدروژن سوختی و تامین انرِژی لازم برای واکنش های گرما-شیمیایی داشته باشد. بودجه ریالی این طرح یکصد و پنجاه میلیون تومان است که از سوی صندوق حمایت از پژوهشگران کشور به طرح پرداخت میشود. مدت اجرای این طرح سه سال و قرار است یک کارگاه در زمینه کاربرد های کوره خورشیدی نیز در ایران برگزار گردد.
بدینوسیله گروه همکاریهای علمی بین المللی دانشگاه از طرف دانشگاه زنجان، این موفقیت را به این همکار بزرگوار و جامعه دانشگاه زنجان تبریک عرض می نماید.
 

 

تصویب طرح پژوهش بین ­المللی مشترک استاد دانشگاه زنجان با موسسه زمین­ شناسی و ژئوفیزیک، آکادمی علوم چین

 

در راستای همکاری­های علمی بین­ المللی و براساس تفاهم­نامه منعقد شده میان دانشگاه زنجان و موسسه زمین­ شناسی و ژئوفیزیک آکادمی علوم چین در سال 1395، جناب آقای دکتر قاسم نباتیان استادیار گروه زمین­ شناسی دانشگاه زنجان، طرحی با عنوان "تحقیق مشترک مربوط به آنالیز ریزکاو سنگ­ها و کانی­ها" را با حمایت مالی بخش همکاری­ های بین­ المللی استراتژیک برای نوآوری­های فناورانه تحت پوشش برنامه تحقیق و توسعه ویژه ملی در چین را با موسسه زمین ­شناسی و ژئوفیزیک، آکادمی علوم چین تصویب کرده­ اند. این طرح بین پنج دانشگاه از چهار کشور و به مدت سه سال قابل اجرا است.

هدف از این پژوهش، بررسی انواع کانسارهای مس و آهن در ایران، از لحاظ زمان تشکیل و ارتباط آنها با سنگ میزبان کانه­ زایی و بررسی­های ژئودینامیکی و متالوژنی است. از آنجائیکه فلات ایران یکی از متغیرترین بخش­های تکتونیکی جنوب غرب آسیا را تشکیل داده و آثار سیستم­های کوه زایی مختلف را در خود جای داده است، همواره مورد توجه متخصصین مختلف علوم زمین قرار گرفته است. بطوریکه این فلات در برخورد صفحات عربی و اوراسیا در سنوزوئیک (بسته شدن اقیانوس نئوتتیس)، در برخورد سرزمین­ های مختلف گندوانا با اوراسیا در مزوزوئیک آغازین (بسته شدن پالئوتتیس) و همچنین در بالاآمدگی­های متأثر از کوه زایی شرق آفریقا در نئوپروتروزوئیک درگیر بوده است. تاریخچه­ های تکتونیکی متنوع و کافی نبودن داده­ های ایزوتوپی و ژئوشیمیایی که توسط محققین مختلف ارائه شده ­اند، حاکی از بی پاسخ ماندن سوالاتی است که مربوط به زمان برخورد بین قاره­ ها در دوران­های مختلف، خصوصیات ماگماهای ایجاد شده، به ویژه در طی حوادث کوهزایی نئوپروتروزوئیک، طبیعت پی­سنگ بلورین ایران و همچنین کانه­ زایی­های مختلف مرتبط با هر یک از فرآیندهای ذکر شده است.

حضور اساتید چینی در دانشگاه زنجان در اردیبهشت 1398

تصویری از دستگاه آنالیز SIMS (Secondary Ion Mass Spectrometer Laboratory)

آنالیزهایی که در همکاری­های تحقیقاتی در موسسه زمین شناسی و ژئوفیزیک آکادمی علوم چین انجام می­شود شامل تعیین سن زیرکن­ها و کانه ­زایی­های مختلف به روش­های U-Pb و Re-Os، آنالیز ایزوتوپی Lu-Hf-O، ایزوتوپ­های پایدار O-S (اکسیژن- گوگرد) در آزمایشگاه­های SIMS و LA-ICPMS است.

 

بورس تحصیلی موسسه تبادلات آکادمیک آلمان DAAD

لیست برخی از برنامه های دآآد برای روابط دانشگاهی و پروژه های تبادل دانشگاهی

لیست برنامه های بورسیه دآآد برای دانشجویان و محققین در ایران(2018-2017)

لیست برخی از برنامه های بورسیه دآآد برای دانشجویان و پژوهشگران در ایران ( 2018-2017 )

بازدید امروز: 2


ارتباط با گروه همکاری های علمی بین المللی

به منظور ارائه خدمات بهتر، هرگونه پیشنهاد و انتقاد سازنده خود را با ما در میان بگذارید